BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bauer: Nem számlagyűjtésre kell kötelezni a képviselőket

Bauer Tamás a 168 Órának úgy nyilatkozott: nem számlagyűjtésre kell kötelezni a parlamenti képviselőket, nekik ugyanis nincs főnökük, vagyis máshol sem számolnak el.

Bauer Tamás szerint a képviselők nem tudnak kinek elszámolni, mivel nincs főnökük. Éppen ezért nem számlagyűjtésre kell kötelezni őket – olvasható a 168 Órában. A volt parlamenti képviselő szerint el kell ismerni, hogy a honatyák sajátos köztisztséget látnak el, amelyhez társulnak bizonyos reprezentációs kiadások.

Hozzátette: ha már megválasztottuk a képviselőket, bíznunk kell abban, hogy nem magukra költik majd a pénzt. Bauer szerint az alapdíj, vagyis a képviselők fix havi illetményének emelése mellett szükség lenne az összeférhetetlenségi szabályok szigorítására. Jelenleg ugyanis sokan másodállásban politizálnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.