BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Belepusztul" a férfi, ha veszít a számítógépes játék ellen

A mélyen gyökerező hódítási vágy miatt játszanak sokkal szenvedélyesebben a számítógépes játékokkal a férfiak - bizonyította be egy amerikai vizsgálat.

A személyi számítógépeken vagy konzolokon futó játékprogramok az agy jutalmazással és függőséggel kapcsolatba hozható területeit stimulálják, annál inkább, minél sikeresebben szerepel a játékos. Ez mindkét nemre igaz, de a nők agyát sokkal kevésbé hozza lázba ez a tevékenység, mint a férfiakét - idézi az InfoRádió a felmérést.

A játékban labdákra kellett kattintani, minél sikeresebben tette ezt valaki, annál nagyobb területet hódított meg. A férfiak jutalmazással és függőséggel kapcsolatba hozható agyterületei mutatták a legnagyobb aktivitást, amely a megszerzett terület arányában növekedett, míg a nőknél ez nem volt megfigyelhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.