BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány-bejelentés: elmarad a közszolgálati sztrájk

Elmarad a közszféra januárra tervezett sztrájkja - jelentette be Gyurcsány Ferenc kormányfő a Magyar Rádió Krónika című műsorában.

A miniszterelnök közölte: a szakszervezetek és a kormány hajnali négyig tárgyaltak, amikor Csizmár Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára sms-ben tájékoztatta őt a megállapodásról, ezért nincs minden információ birtokában - számol be az InfoRádió az MTI alapján.

A kormányfő hozzátette: ha jól tudja, a megállapodás lényege az, hogy a 180 ezer forintos havi fizetésig kiegészítik a közszférában dolgozók jövedelmét havonta körülbelül 10 ezer forinttal, így az átlagos, illetve az annál kevesebbet keresőknél a 13. havi fizetés nagy részét pótolják. Gyurcsány Ferenc elmondta: ezt nagyjából fedezi a költségvetésben erre a célra elkülönített 100 milliárd forint, de a teljes költség 20 milliárddal több, amit máshonnan kell majd átcsoportosítani.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság 2009. január 12-től hirdetett határozatlan idejű közszolgálati sztrájkot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.