BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izraeli légicsapás Gázára - Legalább 120 halott

A Hamasz internetes közlése szerint Izrael légicsapások sorozatát mérte szombaton a mozgalom épületeire a Gázai övezet egész területén, pánikot okozva a palesztin lakosság körében. Peresz viszont bízik a békében.

Legkevesebb 120 palesztin vesztette életét szombaton a Gázai övezet ellen intézett izraeli katonai akcióban - jelentette az övezetet uraló radikális palesztin mozgalom, a Hamász rádiója. A Reuters hírügynökség orvosi forrásokra hivatkozva több mint 140 halottról számolt be. Állítólag az áldozatok között van Taufík Dzsaber, Gáza rendőrfőnöke is - írja a Reggel.hu.

A támadás szemtanúk szerint az iskolai nap végén érte a palesztin területet, s a szülők a légvédelmi szirénák üvöltés emellett kutattak gyermekeik után. Helyszíni tudósítások szerint az izraeli harci gépek egyidejűleg legalább harminc, a Hamászhoz tartozó célpontot támadtak Gáza városában.

A gázai helyzet elmérgesedése ellenére Simon Peresz izraeli államfő lehetségesnek tartja, hogy a jövő évben megszületik a közel-keleti békemegállapodás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.