BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kihirdették a Golden Globe jelöltek listáját

Hollywoodban a tavalyi szünet után ismét kihirdették az Aranyglóbusz filmes díjak jelöltjeinek listáját.

Hagyományosan az Aranyglóbusz - a Golden Globe - díjak számítanak az Oscar előfutárainak, bár egy ideje nem mindig azonosak a győztesek. A Glóbuszokat a Hollywoodba akkreditált külföldi újságírók ítélik oda - számol be az InfoRádió.

A legjobb film díjáért versenyben van a Benjamin Button furcsa esete, amely valóban furcsa: egy születésekor idős és egyre fiatalodó férfi története - ebben játssza a főszerepet Brad Pitt. Egy másik jelölt film a Frost/Nixon - ez arra a klasszikus interjúra épül, amelyet a Watergate-botrányt követő lemondása után adott a még mindig keserű Richard Nixon volt amerikai elnök David Frostnak, az azóta nemzeti intézménnyé vált brit riporternek. Ugyancsak a legjobb film díjára pályázik a Felolvasó - az exnácit alakító Kate Winslettel a főszerepben, akit a legjobb női alakítás díjára is jelöltek. A legjobb női szerep díjában reménykedik még Anne Hathaway, Angelina Jolie, Meryl Streep és Kristin Scott Thomas is a dráma kategóriában. Leonardo di Capriót a Szabadság útjainak köszönhetően jelölték a legjobb férfi alakítás díjára. A férfi jelöltek között ott van Sean Penn és a hányatott éveket megélt nagy visszatérő, Mickey Rourke. 

A külföldi filmek mezőnye az idén igen erős: köztük van a hetvenes évek nyugat-németországi terrorjáról szóló Baader Meinhof-komplexus, az olasz maffiát megbélyegző Gomorra, amelynek írója bujkálni kénytelen, az Oly sokáig szerettelek, amiben Kristin Scott Thomas ezúttal francia nyelven alakít, és egy különleges animációs-dokumentumfilm, az Izrael első libanoni háborújáról és a palesztin menekülttáborokban történt mészárlásról szóló Keringő Bashirral. Az Aranyglóbusz díjkiosztót egy hónap múlva tartják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.