BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Molnár: Nem is hasonlítanak a gesztusaink Gyurcsánnyal

"Soha senki nem foglalkozott főállásszerűen politikával a családomban, e tekintetben én vagyok az első "rossz fiú" "– mondta a HVG-nek Molnár Csaba, az új közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter.

A 33 éves politikus gyors karrierjére vonatkozó kérdésre úgy reagált: mindig csak eggyel lépett feljebb, s nincs olyan ambíciója, hogy a közeljövőben MSZP-alelnökségre vagy más országos vezetői tisztségre pályázzon.

Molnár a lapnak elmondta, mindössze 25 másodpercet gondolkodott a miniszteri felkérésen. "Azért fogadtam el, mert elképesztő kihívást látok benne. Higgyék el, egy politikus nincs a visszautasítás helyzetében. Ha valaki egy komoly, felelősséggel járó pozíciót elhárít, azzal azt mondja: bevallom, hogy nem akarok többet tenni a hazámért"

Molnár egyébként tagadta, hogy gesztusaik hasonlítanának a miniszterelnökkel, ezt szerinte egyetlen ellenzéki képviselő terjeszti, és tőle vette át a sajtó. A miniszter elmondta, vallási meggyőződésének semmi köze politikához. Szerinte egyáltalán nem biztos, hogy az Újszövetség tanításai szemben állnak a klasszikus baloldali tanításokkal. A hívő Tony Blair is egy baloldali kormányt vezetett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.