BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ránézésre nem tudták megállapítani, hamis-e az ajánlószelvény

Az MDF kizárólag azt tudta megnézni, hogy ki vannak-e töltve, alá vannak-e írva a kopogtatócédulák. Ránézésre nem tudták megállapítani, hogy esetleg hamisítvány egy-egy ajánlószelvény – közölte az MDF a ferencvárosi időközi választás kapcsán kialakult botránnyal kapcsolatban.

Fellebbez az MDF a Fővárosi Választási Bizottsághoz, elfogadhatatlannak ítélik ugyanis az illetékes választási bizottság döntését, miszerint a demokrata fórum által indított jelöltet, Dézsi Mihályt kizárták a januári ferencvárosi időközi választás aspiránsai közül: az MDF által leadott 1015 ajánlószelvény közül 669 hamis volt, az Állami Nyomda szerint.

"Lezárult az ügy, úgy tűnik, nem indulok" - nyilatkozott Dézsi Mihály a Népszabadságnak az MDF sajtótájékoztatóján, de hozzátette: azért reménykednek, hogy kiderül az igazság. Munkatársunk kérdésére, hogy miután nincs meg a törvényesen megszabott 750 ajánlószelvénye, hogyan indulhatna mégis a januári időközi parlamenti választáson, a volt rendőrségi szóvivő azt válaszolta: remélik, hogy a Fővárosi Választási Bizottság elfogadja a "jóhiszeműség" érvét. Ha negatív döntés születik a fellebezés nyomán, akkor az Országos Választási Bizottsághoz, illetve a bírósághoz fordulnak.

Az MDF kizárólag azt tudta megnézni, hogy ki vannak-e töltve, alá vannak-e írva a kopogtatócédulák. Ránézésre nem tudták megállapítani, hogy esetleg hamisítvány egy-egy ajánlószelvény - tették hozzá. Az Állami Nyomda azt állapította meg, hogy ha a fény felé tartották a cédulákat, a hamis papíros "jobban átlátszott" - jegyezte meg Dézsi Mihály, aki arra sem tudott válaszolni: hogyan fordulhatott elő, hogy olyanok nevei is szerepeltek az ajánlószelvényeken, akik már meghaltak, vagy nem is laktak a Ferencvárosban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.