BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bénító pisztoly - Korán halnak a rabok a kaliforniai börtönökben

A Kaliforniai Egyetem kutatása szerint hatszor több rab hal hirtelen halált a kaliforniai börtönökben, mióta bevezették a Taser típusú bénító fegyvereket.

Kalifornia állam rendőrségei egy éve kezdték el használni a Taser cég által gyártott bénító fegyvereket.

A Kaliforniai Egyetem most publikált vizsgálat azt mutatja: hatszor többen veszítik életüket a börtönökben az új módszer bevezetése óta – tudósít a NewScientist.

Az egyetemi kutatás megerősíti az Amnesty International álláspontját, amely szerint ezek az eszközök veszélyt jelentenek a rabok életére. A gyártó tagadja az állítást, amely – mint mondja – néhány rendőrőrsről, "gyanús módszerekkel" beszerzett adatokon alapul.

A hatóságok potenciálisan veszélyes egyének esetében használják a Tasert, amely – ellentétben más elektrosokkolókkal – megfelel a hatósági elvárásoknak a fájdalom okozása tekintetében. jelenleg két modellt használnak a rendőrségek, a kiegészítők segítségével a fegyver kameraként is működik alacsony fényviszonyok között is. A cég egy lakossági célra is alkalmas modellt is forgalmaz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.