BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hóhelyzet Budapesten - Messze nincs még vége a havazásnak

Mintegy 80 járművel takarítják Budapesten főutakat a Fővárosi Közterület-fenntartó speciális járművei, így az intenzív havazás ellenére a főutak járhatók, de a járdák tisztításához hómunkások jelentkezését várják - közölte Horváth László, az FKF Zrt. helyettes szóvivője kedden kora reggel az MTI-vel. A helyettes szóvivő elmondta, hogy a fővárosban hétfőn éjfélig esett erősen a hó, majd kedden hajnalban folytatódott a havazás, és a meteorológiai szolgálat további hóesést jelzett előre. Ennek ellenére a BKV járatai rendben elindultak hajnalban - tette hozzá. A hókotrók 1200 kilométernyi főutat takarítanak folyamatosan Budapesten.

A tömegközlekedés számára legfontosabb útvonalakon túl, azokat is, amelyek a lakosság ellátásához szükséges logisztikai útszakaszok. Elmondta, hogy a mellékutakon az autósok türelmét kérik - oda a havazás elállta után 6-9 órával tudnak gépeket küldeni.

A közterület-fenntartó a reggel 6 órakor kezdődő műszakra várja a hómunkások jelentkezését, a 14 óráig tartó műszakra nettó 3000 forintot fizetnek.

Az FKF Zrt. helyettes szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a magánház-tulajdonosok és a társasházakat üzemeltetők feladata az ingatlanjaikhoz tartozó járdák tisztítása síkosságmentesítése. Egyben kérik a gépjármű tulajdonosait, hogy csak téli gumival felszerelt gépkocsikkal közlekedjenek a havas utakon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.