BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Önálló belügyminisztériumot szeretne az MDF

A hazánkban elharapódzó erőszakhullám és az egyre brutálisabb bűncselekmények azonnali intézkedéseket tesznek szükségessé - véli az MDF. A párt szerint posztos rendőrökre és új rendőrőrsökre, önálló Belügyminisztériumra, valamint hatmilliárd forint rendkívüli támogatásra van szükség a közbiztonság érezhető javításához.

"Megálljt kell parancsolni a fokozódó létbizonytalanságnak, valamint az évtizedek óta szőnyeg alá söpört társadalmi problémák miatt elharapódzó erőszakos bűncselekményeknek" - szól a párt közleménye.

"A Magyar Demokrata Fórum szerint egy normális országban hasonló válsághelyzetben a legelső lépés a rend megszilárdítása lenne. A kormányzat azonban a határozott intézkedésekkel mindeddig adósa a biztonságukat féltő becsületes polgároknak."

"Az MDF konzervatív pártként elfogadhatatlannak tartja, hogy a törvénytisztelő polgárokat a rend fenntartásáért felelős szervek egyre kevésbé tudják hathatósan megvédeni az egyre erőszakosabb bűncselekményektől" - áll a közleményben.

"Az Antall-kormány a kilencvenes évek elején határozott rendvédelmi politikájával sikerrel tartotta mederben a rendszerváltás mainál sokkal nagyobb megrázkódtatásai által kiváltott feszültségeket. Jelenleg azonban a politika részéről csak az egymásra mutogatás, a problémák etnikai konfliktusként való tálalása folyik, ami semmilyen eredményre nem vezethet.

Ezért a valódi megoldás érdekében az MDF felszólítja a kormányt az alábbi három pontból álló intézkedéscsomag azonnali végrehajtására:

1. Vissza kell állítani az 1867 óta fennálló Belügyminisztériumot! A Belügyminisztérium 2006-os megszüntetésének következtében elveszett a rendőrség határozott politikai támasztéka, és a kormányzati politikában sem képesek megjelenni a rendvédelem szakmai szempontjai.

2. Posztos rendőrökre van szükség minden 500 lakos feletti településen, illetve nagyvárosaink forgalmasabb csomópontjain, közterein. A rendőrposztok kialakításával párhuzamosan pedig folytatni kell a Rendőrőrs Programot, melynek keretében 450-500 új rendőrőrs felállítására kerülhetne sor az ország kiemelten veszélyeztetett területein! A rendőrőrsök fejlesztését még az Antall-kormány kezdte el, de a politikai elit nemtörődömsége folytán azóta sem került sor a szakmailag megalapozott program teljes végrehajtására.

3. A rend és közbiztonság megerősítését szolgáló intézkedések végrehajtására a kormányzat különítsen el hatmilliárd forint rendkívüli támogatást a rendőrségnek! A Magyar Demokrata Fórum vallja, a közbiztonság nem lehet válságfüggő, az állam legalapvetőbb kötelessége a mindennapok rendjének fenntartása."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.