BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bokros akár Gyurcsány utóda is lehet?

Ami sok, az sok! hangzott el Orbán Viktor évértékelő beszédében többször is – fogalmazott Dávid Ibolya, az MDF elnöke napirend előtti parlamenti felszólalásban, a politikus magára vette a szófordulatot és Bokrost jelölte miniszterelnöknek.

Gyurcsány és Orbán sokat beszélt mostanában, azonban a konkrétumokról nem hallunk semmit - mondta Dávid Ibolya a parlamentben. Az MDF elnöke úgy véli, az ország körül fogy a levegő, s az újjáélesztésre kell felkészülni. Mint mondta, ma itt a lehetőség, hogy Bokros Lajos kivezesse az országot a válságból.

Az MDF elnöke emlékeztetett: Bokros Lajos szakértői tanácsainak következtében vezették be Szlovákiában az eurót. Dávid Ibolya kijelentette: Magyarországnak ma nincs válságkezelésre alkalmas vezetője. Gyurcsány személye csak növeli a bizonytalanságot, ezért konstruktív bizalmatlansági indítványt javasol a kormányváltás érdekében, miniszterelnöknek pedig Bokros Lajost, a párt EP-listavezetőjét jelölte meg.

Megszűnés szélén az MDF

Ismét a megszűnés fenyegeti az MDF-frakciót, de jövő hét közepéig - hasonlóan a Vas János kilépése utáni helyzethez - még felvehetnek egy független képviselőt a frakcióba, amely így megint 10 fős lehet.

Csáky András hétfőn közölte, hogy március 16-ával kilép az MDF parlamenti frakciójából. Egy nappal korábban jelentette be, hogy elhagyja a pártot, mert véleménye szerint az EP-lista szombati elfogadásával az MDF feladta politikai hitvallását, és végleg szakított azzal a társadalmi bázissal, amelyre megalakulásakor támaszkodott.

Az MDF tavaly októberben került hasonló helyzetbe, amikor Vas János kilépett a képviselőcsoportból, és átült a függetlenek közé. (Ennek előzménye az volt, hogy a Tisztelet Társasága megszakította a 2006-ban kötött együttműködését az MDF-fel, ezért felszólították Vas Jánost, aki a szervezet képviseletében került be a képviselőcsoportba, hogy lépjen ki a frakcióból).


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.