BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Laptop, PC, nyomtató, mobil – Minden visznek a tolvajok az osztrák minisztériumokból

Négy év alatt, 2005-2008 között 230 laptop, 35 számítógép és 284 mobiltelefon tűnt el az osztrák minisztériumok helyiségeiből - jelenti az ORF tévé bécsi lapokra hivatkozva.

A Kurier és az Österreich tudósítása szerint az adathordozók gyakran nem slamposságból, hanem lopás miatt tűntek el. A legtöbb készüléknek a belügyminisztériumban veszett nyoma. A tárcánál 30 laptop és 109 mobil telefon hiányzik. Ám nem sokkal marad el mögötte a pénzügyminisztérium sem, ahol 84 jegyzetkönyv, 24 mobiltelefon és egy számítógép tűnt el. A gazdasági minisztériumban állítólag hat monitornak és egy nyomtatónak nincs nyoma.

A két bécsi lap által idézett Karl Öllinger parlamenti képviselő szerint a legbiztonságosabb hely még az osztrák tudományügyi minisztérium, ahol mindössze egy mobiltelefont nem találnak. A minisztériumokban eltűnt csúcstechnológiai eszközök kárértéke 165.400 euró. Öllinger szerint a tárcák az eltűnt tárgyakra vonatkozó adatokat "egyértelműen megszépítették", vagy a vonatkozó kérdésekre nem kielégítő válaszokat adtak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.