BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tóásó elutasította a kirendelt védőügyvédet

Tóásó Előd elutasította a bolíviai hatóság által kirendelt védőügyvédet. Konzuli segítséget kért, testvére szerint olyan jogi képviselőre van szüksége, aki az ő, nem pedig a bolíviaiak érdekeit tartja szem előtt.

Tóásó Elődre és négy társára (magyar-horvát-bolíviai állampolgárságú Rózsa Flores Eduardóra, az ír Micheal Dwyer-re, a romániai magyar Magyarosi Árpádra valamint a horvát-bolíviai Mario Tadic-ra) csütörtökön lecsaptak a bolíviai kommandósok, a hivatalos magyarázat szerint azért, mert az elnök, Evo Morales meggyilkolására készültek.

A rajtaütést csak Tóásó és Tadic élte túl. A 28 éves magyar fiatalember tagadja a terrorizmus vádját, kijelölt védőügyvédjét visszautasította. Szeptemberig Tatabányán tanított, nővére, Dénes Edit elmondása szerint a Mikes Kelemen-, a Fellner Jakab-, és a Kossuth-iskolában is informatikát oktatott – írja a Kemma.

Mint Tóásó Előd nővére fogalmazott, olyan jogi képviselőre van szükségük, aki nem a bolíviaiak, hanem Előd érdekeit tartja szem előtt. A Külügyminisztérium, a család kérésére segít ügyvédet szerezni, de a költségeket nem fedezi. Szelestey Lajos, a Külügyminisztérium szóvivője elmondta: A bolíviai hatóságok eddig nem adtak tájékoztatást a rajtaütés, és a letartóztatás körülményeiről, tehát a sajtóban sokkal több információ kering, mint amennyi hivatalosan tudható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.