BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra lecsaptak a kalózok - 22 foglyot ejtettek

Ismét lecsaptak a kalózok Afrika Szarvánál: ezúttal egy görög tulajdonú teherhajót foglaltak el kedden hajnalban

Néhány nappal azután, hogy , hogy amerikai katonák lelőttek három szomáliai kalózt, akik fogva tartották egy teherhajó amerikai kapitányát, ismét lecsaptak a tengeri rablók. Ezúttal az MV Irene nevű, görög tulajdonú teherhajót ejtették foglyul, annak teljes legénységével. A BBC értesülései szerint a 22 tengerész jól van, nem esett bajuk a támadásban.

Egyes elemzők attól tartanak, hogy az utóbbi napok túszszabadító akciói után, amelyekben összesen öt kalózt öltek meg, elharapózhat az erőszak az afrikai ország partjai előtt.

A kalózkodás jól jövedelmező üzletágnak számít az Afrika szarván fekvő Szomáliában, amelynek Mohammed Sziad Barre diktátor hatalmának megdöntése, 1991 óta nincs központi kormánya. A tengeri rablóbandák az Indiai-óceánon és az Ádeni-öblön át haladó kereskedelmi hajók tucatjainak elrablásával több millió dollár váltságdíjat zsebeltek be. A kalózok jelenleg mintegy 260 túszt tartanak fogva váltságdíjat követelve, 17 hajót rejtegetnek, közül hatot nemrég raboltak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.