BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas gázvezeték-robbanás Moszkvában! Videó a balesetről

A Moszkva egyik déli külvárosában gázvezeték-robbanás miatt éjfél körül kitört tűzben öt ember szenvedett égési sérüléseket, de egyikük sincs életveszélyben, s a hatóságok szerint kizárható a terrorcselekmény lehetősége, bár végleges állásfoglalást csak az eloltás utáni vizsgálat nyomán adnak majd ki.

Alekszadr Csuprijan, a rendkívüli helyzetek minisztériuma miniszter-helyettese közép-európai idő szerint reggel nyolc órakor azt közölte, hogy addigra minden vezetéket sikerült elzárni, s arra számítanak, hogy a tűz kihuny egy órán belül, amint elégett a még a vezetékekben lévő gáz. A tüzet hajnalra lokalizálták: megkezdték a nagy nyomású vezeték gázellátásának leállítását, s a harmincnál is több tűzoltó egység munkája nyomán az eredetileg 200 méterre felcsapó lángok a kora reggeli órákra 20-30 méteresre csökkentek. A tűzoltók azon dolgoztak, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését, de a hatalmas fáklyát nem közelítették meg - idézi a BAMA a távirati irodát. 

A tűz okozta elviselhetetlen hőség a Micsurin sugárút és a moszkvai elkerülő körgyűrű (MKAD) ottani szakaszának környékére terjedt ki. A környező épületek egy részét kiürítették: noha a legközelebbi lakóház 500-700 méternyire van a robbanás helyszínéről, a lakók maguk mentek az utcára legfontosabb irataikkal és holmiikkal. Mintegy fél kilométeres körzetből elszállították a parkoló autókat, s a rendőrök lezárták a helyszínre vezető útvonalakat - jelentette Horváth Júlia, az MTI tudósítója. Nem sokkal a robbanás után a helyszínre érkezett Jurij Luzskov, Moszkva polgármestere és Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője. Az MGSZ telefontársaság közlése szerint károk keletkeztek a föld alatti telefonvezetékekben, s 82 ezer előfizető telefon nélkül maradt.

A TV2 videója itt látható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.