BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Azonosították a lezuhant Airbus pilótáját - továbbra sem tudni a baleset okát

Az eddig megtalált 50 holttest közül a hatóságok sikeresen azonosították a gép kapitányát és az egyik légikísérőt - tudósít a Neue Zürcher Zeitung.

Marc Dubois francia pilóta vezette a repülőgépet, mely 3 órával indulása után az Atlanti óceánba csapódott. Összesen 228-an haltak meg a három és fél héttel ezelőtti balesetben, melynek okáról még mindig nem tudni semmi pontosat - írja a svájci lap internetes kiadása. Ugyan korábban felmerültek hírek arról, hogy azonosították a fekete dobozok hollétét, kiderült, vaklárma volt. Az esélyek arra, hogy megtalálják pedig napról napra csökkennek: a készülék ugyanis csak harminc napig bocsát ki jeleket.

Azt, hogy eddig összesen hány halottat sikerült azonosítani, nem mondták meg a hatóságok. Az Interpol keddi közleménye szerint eddig 11 halottat sikerült azonosítani: nyolc brazil, egy német-brazil, egy angol és egy svájci állampolgárságú utast. Az azóta felismert pilóta francia nemzetiségű.

A hatóságok jövő csütörtökön állnak a nyilvánosság elé eddigi összes nyomozati eredményükkel - de figyelmeztetnek, hogy senki se fűzzön ehhez túl nagy reményeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.