BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mesterházy nekiment Gyurcsánynak a Nap-keltében

Gyurcsány meglátása szerint az EP-választás után a szocialistáknak két lehetőségük van: módosítják álláspontjukat és megpróbálnak igazodni a választói elvárásokhoz, vagy nem változtatnak az álláspontjukon.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője szerint "alapvetően hibás" Gyurcsány Ferenc elemzése a párt EP-választás utáni helyzetéről - a szocialista politikus erről szerdán, a Nap-keltében beszélt.

A frakcióvezetőt Gyurcsány Ferenc keddi blogbejegyzésével kapcsolatban kérdezték, amelyben a volt kormányfő, a párt előző elnöke azt írta, hogy meglátása szerint a vasárnapi EP-választás után a szocialistáknak két lehetőségük van: módosítják álláspontjukat és a választók visszajelzései alapján megpróbálnak igazodni a választói elvárásokhoz, vagy tudomásul veszik, hogy amiben hisznek, annak jelen pillanatban nincs többsége, de nem változtatnak az álláspontjukon.


   
Mesterházy Attila közölte: nem ért egyet azzal, hogy ilyen fekete-fehér lenne a szocialista párt helyzete és Gyurcsány Ferenc helyzetértékelése szerinte alapvetően hibás. "Szerintem az elmúlt éveinknek a tragédiája az volt, hogy sokszor feketében vagy fehérben láttuk a valóságot, és nem szürkében" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: egy pártnak nem szabad feladnia az alapértékeit, a szocialista pártnak is az alapértékei mentén kell továbbhaladnia, és figyelnie kell arra, hol kell módosítani a célok elérésére használt eszközökön.

Arra a felvetésre, hogy Baráth Etele szerint a párt mégis feladta alapértékeit, Mesterházy Attila kijelentette: "bizonyos értelemben talán nem markánsan képviseltünk bizonyos érdekeket, ennyiben egyetértek Baráth Etelével". Baráth Etele hétfőn megerősítette, hogy felfüggesztette MSZP-tagságát, mert az elmúlt években saját konszenzuskereső, szociáldemokrata ihletésű felfogása és a párt elvi politikája eltávolodott egymástól.
   
Mesterházy Attila kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy véleménye szerint Szili Katalin házelnök dramatizálja a helyzetet, amikor azt mondja, "agyonverték" a pártot az EP-választáson.
   
A frakcióvezető elmondta: realisták, ezért nem azt várták, hogy az MSZP nyeri az EP-választást. Szavai szerint a párt számított az alacsony támogatottságra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.