BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szollár: "Bajnai bepereli a hazug Magyar Nemzetet, ha nem igazít helyre"

Hamisnak, torznak és hazugnak nevezte a Magyar Nemzet pénteki, Bajnai Gordon miniszterelnökkel kapcsolatos cikkét Szollár Domokos kormányszóvivő - írja a hirado.hu az MTI alapján.

A napilap cikke szerint 2003 és 2005 között a magyarországi, MSZP közeli Wallis Zrt.-nek egyfelől magánszemélyek voltak a részvényesei, köztük Bajnai Gordon, másfelől a WEMS offshore cég által is tulajdonolt, Well-Invest 2000 Kft. A magyar Wallisból 2003 és 2005 között a magánszemély részvényesek nem vettek ki osztalékot, ami után így jelentős mértékű osztalékadót kellett volna fizetniük az államnak.

A Wallis Zrt. kizárólag a Well-Invest Kft. részére állapított meg osztalékot, három év alatt összesen 3,4 milliárd forintot - írja a pénteki Magyar Nemzet.

Szollár Domokos azt mondta: valótlan az az állítás, hogy a WEMS nem fizetett osztalékadót Magyarországon. A szóvivő szerint a cég mindenben a magyar törvényeknek megfelelően járt el, így 2002 és 2006 között több mint 59 millió forintos osztalékadót fizetett a miniszterelnök a magyar hatóság számára.

A cikk hamis állítása szerinte az is, hogy offshore cég lett volna a WEMS, mert nem volt az, a társaság pedig mindenben az törvényeknek megfelelően járt el. Szollár megjegyezte, a Magyar Nemzet 2000-2003 közötti tulajdonosa offshore cég volt, s a mai napig nem lehet tudni, ki állt akkor az újság hátterében.

Szollár kijelentette, ha a napilap nem közöl helyreigazítást, akkor a kormányfő bírósághoz fordul.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.