BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túlélési stratégia az MSZP-től! Megszondáztatott munkaterv

Csak akkor maradhat az MSZP tartós és jelentős politikai tényező, ha a következő országgyűlési választáson a mandátumok több mint egyharmadát meg tudja szerezni.

A Népszabadság szerint ez szerepel abban a stratégiai munkatervben, amelyet az MSZP készített még az EP-választások előtt - idézi a távirati irodát a TEOL.

E dokumentumban leszögezik: az MSZP szakaszhatárhoz érkezett. Miközben a nemzetközi baloldal keresi-építi új identitását, addig ez a folyamat az MSZP-ben épp az ellenkező irányba haladt.

Az MSZP stratégiai célja váltópárti erejének, koalícióalakítási képességének megőrzése, a mandátumok több mint egyharmadának megszerzése a 2010-es országgyűlési választásokon – idézi a napilap a stratégiai munkatervet, amely szerint a főváros mellett 4-7 megyei jogú városban tartják kívánatosnak a polgármesteri szék megszerzését.

A Bajnai-kormányt az MSZP nem tudja egyedül hatalmon tartani, csakis az SZDSZ-frakcióval együtt, amely viszont nem érdekelt egy baloldali politikai irányváltásban – olvasható a iratban.

A Népszabadság úgy tudja, a következő időszak feladatait tartalmazó dokumentumot a párt több vezető fóruma megvitatta és elfogadta, és a munkatervet nemcsak párton belül, de az értelmiségi holdudvarban is „megszondáztatták”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.