BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ki a hibás a robbantásos videó miatt? Draskovics beosztottja

Az MSZP frakcióvezetője szerint a rendészeti miniszter egyáltalán nem hibás a videóval való riogatás miatt. Mesterházy Attila a köztévé reggeli műsorában úgy vélte: Draskovics Tibor alighanem beosztottjától kaphatott téves tájékoztatást, akitől emiatt meg kell majd válnia.

Ezt a bombát sajnos valódi magyar terroristák helyezték ott el, ők robbantották föl, ők készítették erről a felvételt – mondta Draskovics Tibor rendészeti miniszter pénteki sajtótájékoztatóján, egy ott bemutatott robbantásról szóló videóval kapcsolatban. Akkori állítása szerint a felvételen a "Magyarok Nyilainak" próbarobbantásai láthatóak.

Nem sokkal ezután egy internetes portál hívta fel a figyelmet arra, hogy a videó kísértetiesen hasonlít egy több évvel ezelőtti robbantás képsoraira.

A Nemzeti Nyomozó Iroda akkor felháborodottan visszautasította a feltételezést, hogy a sajtó képviselőinek kiosztott és a robbantást ábrázoló felvételen egy másik bűnügyben lefoglalt képanyag lenne látható. Az ügy kapcsán vasárnap Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője azt mondta, hogy a politikai terrorizmus veszélyes kérdés, amiről csak indokolt és megalapozott esetben szabadna nyilvánoson beszélni. Hozzátette: a felvétel kísérteties hasonlósága egy korábbi "kísérleti csínytevéshez" felveti a gyanút, hogy bizonyítékhamisításról van szó.

A fideszes vádakra Ecsődi László szocialista országgyűlési reagált, aki nyilatkozatában arra kérte Szijjártó Pétert, hogy kérjen bocsánatot azoktól a családoktól, akiket az utóbbi két évben terrortámadás ért. Hétfőn a 2 évvel ezelőtti bonyhádi robbantás elkövetője a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy a Draskovics Tibor által bemutatott felvétel nem „hasonlít” az ő robbantásukhoz, hanem „az".

A Fidesz szerint az igazságügyi és rendészeti miniszter már nagyon terhes a kormánynak, ezért is várják a miniszterelnök lépését. Arra viszont nem számítanak, hogy Draskovics Tibor ennyi "blama és ennyi kudarc után" önként lemondana. Mesterházy Attila a köztévé reggeli műsorában azzal próbálta mentegetni a tárcavezetőt, hogy bizonyára téves tájékoztatást kapott a felvételről a beosztottjától. Mesterházy szerint Draskovicsnak meg kell válnia ettől az illetőtől.

Szollár Domokos a hétfői kormányszóvivői tájékoztatóján a miniszter leváltására úgy reagált: töretlen a miniszterelnök bizalma Draskovics Tibor iránt, szóba sem került a leváltása. A kormányszóvivő szerint az elmúlt évek legnagyobb sikere a 9 fős terrorista banda lefülelése, az ügy körüli többi kérdés "nem lényeges".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.