BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hajtóvadászat a romagyilkosokra: a hírszerzés is beszállt

Tíz évre visszamenően minden lőfegyverrel elkövetett, továbbá az összes robbantásos bűnügy aktáit újra előveszi a rendőrség – tudta meg a Népszabadság.

A romák gyilkosai ellen indított hajtóvadászatba bekapcsolódott az Információs Hivatal is. A romák elleni támadássorozat nyomozásának részeként Benzce József országos rendőrfőkapitány elrendelte, hogy a rendőrség tíz évre visszamenően vizsgálja át az összes, lőfegyverrel és robbanóanyaggal elkövetett bűncselekmény aktáit.

A rendőrség a polgárőrséggel közösen megerősítette azoknak a településeknek a védelmét, ahol nagy számban élnek romák, s emiatt az orgyilkosok potenciális célpontjai lehetnek.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke a Népszabadságnak elmondta: az ORFK kétszáz településen kért 24 órás polgárőr szolgálatot. Ehhez a Miniszterelnöki Hivatal százmillió forintos támogatást ígért a szövetségnek. Az OPSZ várhatóan négyezer polgárőrt mozgósít állandó szolgálatra azokon a településeken, ahol a fokozott készültség mellett sem képes a rendőrség állandó jelenlétet biztosítani.

A Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának illetékese a Népszabadságnak azt mondta: a hírszerzés figyeli azokat a hírforrásokat, amelyek esetleg külföldi elkövetőkre vagy külföldi megbízókra utalna. Egyelőre semmi nem támasztja alá azt a feltételezést, hogy a tettesek külföldiek utasításait hajtanák végre, azonban a hatóságok még ezt a lehetőséget sem vetették el teljesen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.