BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hogyan spróroljunk az iskolakezdésen? 7 tipp!

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete tanácsokkal próbálja megkönnyíteni a szülők dolgát az iskolakezdésben.

A törvény értelmében a pedagógus - a minőség, típus és ár megjelölése nélkül - olyan ruházati vagy más felszerelés beszerzését kérheti a tanulótól, amely nélkülözhetetlen az általa tartott tanórai foglalkozáson való részvételhez, illetve a tanított tananyag elsajátításához, és amelyet a tanórai foglalkozáson egyidejűleg minden tanulónak rendszeresen alkalmaznia kell. Minden mást az iskolának kell biztosítania.

Lehet 8-10 ezer forintból is beiskolázni egy elsőst, de lehet 20-25 ezer forintot is elkölteni erre a célra, ami függhet a szülői ambíciótól és az iskola követeléseitől. Az mszoe.hu a szülőknek következőket tanácsolja:

1. Ne kezdjenek ész nélkül vásárolni, várják meg az árleszállításokat, de ne dőljenek be az akciós termékeknek, lehet, hogy rossz minőségűek.

2. Ne vegyenek előre becsomagolt füzetet vagy írószert, mert sok helyen felesleges dolgokat is beleraknak az egységcsomagba.

3. Ne kössék be külön a tankönyvet, vagy füzetet, ha az színes, képes borítóval készült.

4. Ne vegyenek olyan márkás felszereléseket, amit a gyermekük osztálytársainak szülei nem tudnak megvenni, hivalkodásnak tekintik és kiközösíthetik maguk közül.

5. Ne fogadjanak el összefirkált használt tankönyveket! Ne cipeltessenek a kisiskolással több kilós terhet, hiszen a nemzetközi előírások szerint, csak a gyermek testsúlyának 20 %-a lehet az iskolatáska súlya.

6. Ne felejtsék el minél előbb igényelni a családi pótlékot, ha a tanuló elmúlt 18 éves.

7. Ne felejtsék el kikérni munkáltatói iskolakezdési támogatást. Ne fizessenek az ingyenes közoktatási szolgáltatásokért!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.