BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendvai: Bármely politikai erő szövetségét elfogadnánk

Lendvai Ildikó az ATV-nek adott interjúban elmondta: bármely politikai erő szövetségét elfogadnák, amely fel tudja vállalni azt a két fontos dolgot, amelyet a szocialisták alapvetőnek tartanak: a demokrácia kiszélesítését, valamint az ország európaiságának képviseletét.

Az MSZP pártelnöke a műsorban úgy vélte: alakulhatnak úgy a parlamenti erőviszonyok, hogy az MSZP-nek a modernizációs és a demokrácia híveit tömörítő gyűjtőpárttá válik. Lendvai ugyanakkor az SZDSZ-szel és MDF-fel közös választási szövetséget nem tartja reálisnak, szerinte ezeknek a pártoknak önmagukban kell megméretni magukat.

Stumpf István politológus a leendő ellenzék szerepéről korábban úgy fogalmazott: történelmi felelősségük, hogy a majdani kormányt az állam és közigazgatás újjászervezésére ösztönözzék és segítsék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.