BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapestért felelős kormánybiztos lehet Horváth Csaba

Várhatóan már a héten kormánymegbízotti vagy kormánybiztosi feladatot kap Horváth Csaba, az MSZP leköszönő főpolgármester-helyettese - értesült több forrásból is a Népszabadság.

Mint ismert, korábban az MSZP felmondottnak nevezte az SZDSZ-szel kötött fővárosi koalíciót, a két főpolgármester-helyettes (Horváth Csaba és Hagyó Miklós) november 20-ig adja át feladatait és mandátumát. Horváth Csaba azonban nem marad feladat nélkül, a Népszabadság információi szerint Bajnai Gordon miniszterelnök a napokban a fővárosért felelős kormánybiztosnak nevezi ki.

A titulus megnevezése és technikai megvalósítása egyelőre nem végleges, a kormánybiztosok száma ugyanis törvényileg korlátozott: a lehetséges három pozíciót pedig már betöltötték (Veres János, Suchman Tamás és Antali Károly) - átszervezéssel próbálkoznak. A lap úgy tudja, Horváth felel majd a főváros és a kormány közötti koordinációért, egyúttal összekötő lesz Demszky Gábor főpolgármester és Bajnai Gordon miniszterelnök között.

A lap információi szerint a kormányfő (és az MSZP vezetése) "cserébe" azt kérte, hogy Horváthot ne nevezzék meg idő előtt főpolgármester-jelöltnek, helyette inkább "csak" közgyűlési listavezetőként tartsák számon. A budapesti MSZP eredetileg még az idén, a kormányfőjelöltet állító decemberi kongresszus előtt meg kívánta volna nevezni főpolgármester-jelöltjét, ezt azonban végül kitolják jövő tavaszra.

Az MR1-Kossuth Rádió a napokban számolt be arról, hogy a budapesti kerületi MSZP szervezetek 20:1 arányban támogatták Horváth Csaba főpolgármester jelöltségét, Tóth József kerületi polgármesterrel szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.