BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrigált a parlament, nem kapnak dupla pénzt a képviselők

Korrigálta hétfőn a parlament a nyáron elfogadott törvényhozási bakit, mely alapján a parlamenti képviselők egy része –a tisztségviselők – a költségtérítés jövő évi megszüntetésével a jelenlegi költségtérítésük dupláját kaphatták volna választókerületi pótlék címén.

Az országgyűlési tisztségviselők jövőre a bizottsági alelnököknek járó választókerületi pótléknál nem kapnak nagyobb összeget. A pótlék megállapításánál legfeljebb az alapdíj kétszerese vehető figyelembe. 2010-től az országgyűlési képviselők javadalmazása adóköteles.

 

A T. Ház döntése alapján jövőre megszűnik a keresetkorlát azok esetében, akik 2008. január 1-je előtt úgy vonultak nyugdíjba, hogy nem töltötték be az öregségi nyugdíjkorhatárt.

Akik 2008. január 1-je után vonultak a korhatár betöltése előtt nyugdíjba és dolgoznak, továbbra is megmarad a keresetkorlát a minimálbér másfélszereséig. Jövőre a közszférában a gyes-ről, gyed-ről visszatérőket, ha kérik, kötelező lesz részmunkaidőben foglalkoztatni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.