BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Formálódó MSZP-lista: Gyurcsány is befutó helyen

Hivatalosan is zajlik az MSZP országos listájának összeállítása, a párt döntéshozóinak szerdai, zárt körű tanácskozásán a névsor első verzióját már papírra vetették.

Az MSZP vezérkara nem vette napirendre - de még csak informális beszélgetéseken sem - a párt választási országos listájának kérdését a költségvetés elfogadása előtt. Meg akarták akadályozni az ezzel járó belső feszültség kialakulását. Most dől el, hogy ki kerülhet képviselői posztot ígérő befutó, vagy annak látszó listás helyre - értesült a Népszabadság Online.

Az országos lista első negyven helye az alapszabálynak megfelelően már betöltött, de a sorrend módosulhat. Az bizonyos, hogy a miniszterelnök-jelölt Mesterházy Attila lesz az első helyen, a második Lendvai Ildikó pártelnök, őt Kovács László leköszönő uniós biztos követi.

Az első tízben lesz Szili Katalin, Szekeres Imre, Kiss Péter, Lamperth Mónika, Gyurcsány Ferenc és Ujhelyi István. A választási listán az elsők között vannak a pártelnökség, a frakcióelnökség tagjai, a tisztségviselők, a megyei elnökök, ám ha ők bekerülnek megyei listáról, az országos listán felszabadul a helyük.

Ezekre a mozgó helyekre sokan esélyesek, itt bizonyosan lesznek viták. Országos listás helyet szeretnének ugyanis többek között Suchman Tamásnak, aki a Somogy megyei listán való szereplésről - helyi nézeteltérés miatt - lemondott; Donáth Lászlónak, akit az országos elnökség sikertelenül próbált meg óbudai „kiutasítása" után egy másik budapesti kerületben elindíttatni egyéniben, de a frakciónak mindenképpen szüksége van rá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.