BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány új pártot alapít? Nem lehetetlen!

Megvan a lehetősége Mesterházy Attilának arra, hogy ő alakítsa a szocialista párt jövőjét - nyilatkozta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet vezető elemzője.

Böszörményi Nagy Gergely szerint Gyurcsány Ferenc valószínűleg nem válik meg az MSZP-től, ugyanis az általa képviselt politika mögött nincs akkora bázis, amely elegendő lenne a parlamentbe kerüléshez.
 
Az MSZP a rendszerváltás óta először kapott egymilliónál kevesebb szavazatot, vagyis ma nincs egymillió szimpatizánsa az elmúlt húsz év legjobban szervezett pártjának - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet vezető elemzője, aki hozzátette: a párt a minimális célt elérte, hiszen nem szorultak a harmadik helyre.

Minden a választásról egy helyen!

Úgy véli, egy ellenzéki pártban az egyik legfontosabb funkció a parlamenti frakcióvezetőé, mert neki van arra lehetősége, hogy a kormánnyal szemben a legtöbbször kifejezze a párt álláspontját, ezért nem mindegy, ki lesz ez a politikus.

Az elemző szerint nem zárható ki, hogy Gyurcsány Ferenc új pártot alapít, de hozzátette: a volt kormányfő a politikai ideológiák tekintetében új baloldali, harmadik utas, Tony Blair és Bill Clinton példáját követni kívánó, progresszív ideológiát valló politikus. Ennek azonban ma nincs akkora tábora Magyarországon, hogy az elég legyen a parlamentbe jutáshoz - mondta Böszörményi Nagy Gergely.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.