BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország Orbániában ébredt a szlovák Pravda szerint

Északi szomszédainkat sem hagyta hidegen a magyar választási eredmény. Az állam- és a kormányfő egyaránt tárgyalna az új kormánnyal.

A szlovákiai pártokat és az ott élő embereket sem hagyja hidegen a magyarországi parlamenti választások eredménye. Szlovákia lakói vegyes érzelmekkel fogadták az április 11-i választások kimenetelét. Volt olyan kommentelő, aki a magyar polgárok naivitásáról beszélt, mások azt írták, hogy 8 év után visszakerülni a vezető székbe mindenképpen érdemi eredmény. A kormánypárti Pravda jegyzetírója, Ivan Drábek szerint Magyarország valóban új országban ébredt hétfőn, annak neve pedig „Orbánia” - írta összeállításában a kemma.hu.

 

 

A szlovák állam- és kormányfő diplomatikus választ adott: hajlandóak a párbeszédre az új magyar kormánnyal. Ivan Gašparovičot saját bevallása szerint „gyötri” az elmérgesedett szlovák-magyar viszony, ezért készek az együttműködésre. Robert Fico pedig egyenesen Szlovákia szövetségesének és partnerének nevezte Magyarországot hétfőn megtartott sajtótájékoztatóján.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.