BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az egész EU-ban megemelnék a nyugdíjkorhatárt

A Financial Times Deutschland értesülése szerint az Európai Bizottság Zöld Könyvet készített, amelyben a nyugdíjkorhatár uniós szintű emelését javasolja.

A német gazdasági lap úgy tudja, az EU célja, hogy a felnőttek élettartamuk legfeljebb harmadát töltsék nyugdíjban. A korhatár megemelésére és a hosszabb munkaidőre azért van szükség, hogy elkerüljék a magasabb hozzájárulások és alacsonyabb nyugdíjak "fájdalmas kombinációját" - idézi az EUobserver.

A dokumentum megjegyzi, hogy az EU-ban a tényleges nyugdíjkorhatár alig több mint 60 éve, szemben az OECD országokra jellemző 63,5 fél éves férfi-, és 62,5 éves női korhatárral. Jelenleg a felnőtte EU polgárok életük több mint harmadát, 18 évet töltenek nyugdíjban, ez 4  évvel és nyolc hónappal több, mint amit Brüsszel megfelelőnek tart.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.