BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszaeső versenyjogsértők

Bírsággal és tiltásokkal küzd a GVH a tisztességtelen magatartás ellen

A Gazdasági Versenyhivatal ebben az évben mintegy 350 millió forint bírsággal sújtotta a fogyasztókat megtévesztő cégeket. S bár egyre szigorúbban lép fel velük szemben, bizonyos szektorokban évről évre ismétlődnek a visszaélések, és némely vállalkozást a nagyobb bírság sem tartja vissza az újabb elkövetéstől.

Az egyik legkritikusabb terület az egészségre ható termékek piaca. Versenyhatósági követelmény, hogy a napvilágra kerülő tájékoztatások valósak, pontosak, egyértelműek legyenek, hiszen egy kiszolgáltatott fogyasztói körhöz szólnak. Nem véletlen, hogy az idei legnagyobb bírságot – 100 millió forint – e piac egyik szereplőjére, a Free Choice Kft.-re szabta ki a GVH.

A vállalkozás az általa forgalmazott készítményeket gyógyhatásúaknak tüntette fel, de állításai nem nyertek bizonyítást. Ugyancsak nem igazolódott be, hogy gyógyítana a Meditens Kft. által népszerűsített fényterápiás eszköz. Így a GVH elmarasztalta ezt a társaságot is, s tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatát 10 millió forintja bánja.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.