BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

18 település megközelíthetetlen - Közúti helyzet most

Közel 60 útszakaszt öntött el vagy mosott alá a víz az elmúlt két napban az országos közúthálózaton – adta hírül a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A reggeli jelentések szerint 18 település nem közelíthető meg személygépjárművel. A helyzet továbbra is az Észak-Magyarország régióban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legkritikusabb. A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útállapotokról.

A 30 ezer kilométeres országos közúthálózaton jelenleg csaknem 60 szakaszon van érvényben teljes útzár, amelyek az elmúlt napok heves esőzései nyomán kerültek ismét víz alá. Emellett számos út nehezen, lépésben járható, s több helyen csak félpályán haladhat a forgalom. A legtöbb szakaszon az átfolyó víz padkaelmosást, rézsűcsúszást, rézsűsuvadást és iszapelöntést okozott, több helyen a burkolat is megsüllyedt.

A legtöbb útlezárást az észak-magyarországi és dél-dunántúli úthálózaton kellett bevezetnie a társaságnak. Borsod-Abaúj-Zemplén megye továbbra is halmozottan hátrányos helyzetben van, emellett több helyen is teljes útlezárást vezetett be a cég többek között Baranya, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Komárom-Esztergom megyében. Jelenleg személygépjárművel nem közelíthető meg Viszló, Debréte, Dédestapolcsány, Sajóvelezd, Nekézseny, Nagybarca, Bánhorváti, Rakacaszend, Rakaca, Szászfa, Pamlény, Keresztéte, Csokvaomány, Kishuta, Nagyhuta, Alsómocsolád, Tornaszentandrás és Tornabarakony.

A közlekedők friss információkat kaphatnak az aktuális útállapotokról a Magyar Közút Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-s telefonszámon, valamint a www.kozut.hu internetes oldalon keresztül.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.