BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bárándy vagy Kuncze szállhat szembe Tarlóssal a fővárosért

Az LMP-vel és civil szervezetekkel egyeztetne a Magyar Szocialista Párt arról, hogy kit jelöljön főpolgármesternek.

Nem Horváth Csabát indítja az MSZP a főpolgármesteri posztért, ha a párt meg tud állapodni az LMP-vel és civil szervezetekkel egy civil jelöltről – mondta Molnár Zsolt a szocialista párt fővárosi ügyvezető alelnöke. Ha nincs megállapodás, Horváth Csabát indítják. A július eleji tisztújító kongresszusig ez eldől.

„Azt gondolom, hogy a közös civil jelöltnek mindenképpen egy közismert, elismert, társadalmi támogatottsággal rendelkező személynek kell lennie, nem feltétlenül politikusnak. Más részről alapfeltétel, hogy az LMP-nek és az MSZP-nek sem a szűk holdudvarából vagy szűk pártjához tartozó, de értékrendjében nyilván egy bal-liberális értékrendű emberre kell gondolni.

Ez teszi azt lehetővé, hogy a két párt közös nevezőre jusson, hiszen azt el tudjuk fogadni, hogy nem a mi jelöltünket szeretnék magukévá tenni, az is természetes, hogy az MSZP sem az LMP listavezetőjét kívánja független jelöltként támogatni” – mondta a fővárosi szocialista politikus.

Az LMP-vel még nem egyeztettek, de Molnár Zsolt szerint nem túl kedvezőek az előjelek. A politikus szerint a két pártnak lehet esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét. A Krónika egy név nélkül nyilatkozó forrása lehetséges jelöltként Bárándy Péter volt igazságügyi minisztert, vagy Kuncze Gábor volt SZDSZ elnököt említette.

Az LMP egyik vezetője szerint eddig nem keresték meg őket. Testületi vélemény még nincs, de miután önállóan indultak az eddigi választásokon, azzal nehezen fér össze, hogy a fővárosi választáson szövetséget kössenek egy másik parlamenti párttal. Hozzátette: az MSZP-t nem csak a programja, hanem az elmúlt évek teljesítménye alapján is meg lehet ítélni. Azt mondta: Hagyó Miklós táskahordozóival nem fognak együttműködni. Szerinte amúgy sem lehet civilnek tekinteni egy jelöltet, akit parlamenti pártok javasolnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.