BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tűzijáték: kommunikációs hiba miatt nem lesz ingyen?

Nagyon úgy tűnik, hogy félreértés történt a kormányzati kommunikáció, valamint a között a cég között, aki még június végén ajánlotta fel, hogy ingyen rendezné meg az augusztus 20-ai tűzijátékot. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság ugyanis meg van győződve róla, hogy elfogadta a felajánlást, a cégvezető azonban úgy tudja, hogy a kormány csak tudomásul vette a felajánlást.

A Népszabadság információi szerint a kormány elfogadta a szombathelyi Kopula ’96 Kft. felajánlását, amely szerint a cég ingyen megrendezné augusztus 20-án a budapesti tűzijátékot. Farkas Mihály cégtulajdonos ugyanakkor a lapnak azt mondta, hogy eddig senki nem kereste meg, csak egy olyan üzenetet kapott, hogy a felajánlását tudomásul vették.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság ezt azonban másképp tudja, levelük szerint: „A Kopula ’96 Kft. elsőként jelentkezett felajánlásával. (Ilyen típusú felajánlást más cég nem tett.) A tárgyalások alatt, amelyeket Farkas úrral folytattunk, kikristályosodott, hogy egy igényes, komoly ajánlattal készült, ezért elfogadtuk a felajánlását.

A Kopula ’96 Kft. a tűzijáték lebonyolításához szükséges pirotechnikai eszközöket ajánlotta fel. A szerződéskötés előkészítő fázisban van.” Lehetséges volna, hogy Farkas úr, akivel az elmúlt napokban többször beszéltünk és egyeztettük nyilatkozata szövegét, még nem tud arról, hogy elfogadták az ajánlatát, és nem emlékezett volna a kormánnyal folytatott tárgyalására, amelyen „kikristályosodott, hogy egy igényes, komoly ajánlattal állt elő”?

Farkas Mihály, a Kopula ’96 Kft. tulajdonosa azt követően kereste meg ajánlatával a kormányt, hogy a Facebook internetes közösségi oldalon kezdeményezés indult annak érdekében: a tűzijátékra fordítandó költségvetési forintokat adják inkább az árvízkárosultaknak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.