BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szanyi még az ördöggel is cimborálna, csak ne Tarlós nyerjen

„Akár az ördöggel is kész” szövetséget kötni az MSZP kampányfőnöke Tarlós ellenében, Szanyi Tibor két budapesti kerületben is változtatna a jobb esélyek érdekében.

A Népszabadság összeállítása szerint már Szanyi Tibor kampányfőnöki kinevezésekor is előrevetíthető volt, az új országos és a fővárosi kampányirányítás közötti együttműködés nem kimondottan gördülékeny.

Az MSZP felsőbb szintjein arról hallani, hogy Szanyi eleve úgy vállalta el a feladatot: ha tud, hozhat alternatív jelöltet a szocialisták hivatalos főpolgármester-jelöltje, Horváth Csaba helyére. Ebben egyébként a korábbi főpolgármester-helyettes, az azóta fővárosi pártelnöknek megválasztott Horváth is partner volt: maga ajánlotta fel, hogy ha a párt talál egy olyan személyt, aki mögött komoly pártszövetség áll fel, kész támogatni a váltást.

A Népszabadság értesülései szerint azonban az MSZP által megrendelt belső felmérések azt mutatják: Horváth nem lesz képes megszorongatni a fideszes Tarlós Istvánt, inkább Jávor Benedekkel (LMP) és Schmuck Andorral (MSZDP) lehet versenyben.

Szanyi állítólag arra is kész, hogy egyes jelölteket még a kopogtatócédulák gyűjtésének megkezdése előtt levegyen a választási sakktábláról. (Az ajánlószelvényeket épp ma kezdik kipostázni.) Több belső fórumon is megemlítette már, hogy Zuglóban például a szocialista induló Pelyva Györgyöt és a Szili Katalinféle Szövetség a Jövőért Mozgalom színeiben és az MSZDP támogatásával versenybe szálló Láng Mártát is vissza kellene léptetni, és a kerületben függetlenként induló Janicsák István (egykori Z’Zi Labor-énekes) mögé kellene felsorakozni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.