BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: Rendesen át vagyunk verve

„Rendesen át vagyunk verve” – reagált Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor hétvégi interjújára, amelyben a forint árfolyamáról szólva a miniszterelnök kifejtette, hogy azt nem a magyarországi események befolyásolják.

„A hír: Orbán Viktor szombaton interjút adott a Veszprémi Naplónak. A forint árfolyamáról szólva a miniszterelnök kifejtette: azt nem magyarországi események befolyásolják.” – írja a Galamus.hu portálon megjelenő cikkében Gyurcsány Ferenc.

Az ex-miniszterelnök fejtegetése szerint ugyanakkor Magyarország devizája Orbán kormányzása alatt nagyjából hét százalékot veszített a lengyel zlotyhoz és a cseh koronához képest is, holott korábban nagyjából együtt mozogtak ezek a devizák. Gyurcsány szerint ez az Orbán-kormány bizonyítványa, hiába mutogat visszafelé, vagy éppen a nemzetközi helyzetre.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének utolsó negyedéves jelentése szerint a háztartások össze devizahitele 4844 milliárd forint volt. Gyurcsány szerint az államnak és a cégeknek devizában fennálló adóssága (csak ez utóbbi is közel négyezer milliárd forint) is megszenvedik az árfolyamcsökkenést.

Gyurcsány úgy véli, hogy ha többet költünk hiteltörlesztésre, akkor kevesebbet vásárolunk, az csökkenti a keresletet, azaz a gazdasági növekedést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.