BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Deloitte: A milliomosok jól járnak majd

A gazdagok egyre gazdagabbak lesznek a világ minden táján, ez köztudott, a fejlődő országok krémje azonban még az átlagosnál is gyorsabban növeli vagyonát.

A leggazdagabb családok befektetései 2020-ra a mostaninak több, mint duplájára nőnek: az idei 92 ezer milliárdról 202 ezer milliárd dollárra.

Eközben a legalább egymillió dollárral rendelkező családok száma is jelentősen nőni fog: a Deloitte LLP számításai szerint a fejlett országokban a számuk 10 év alatt a jelenlegi kétharmadával 55,5 millióra nő majd. A fejlődő országokban, mint Kína, Brazília, India, a növekedés kétszeres is lehet, vagyis 2020-ra elérheti számuk a 10 millót.

Annak ellenére, hogy a vagyonkezelő ágazat manapság meg van őrülve a fejlődő országokért, a milliomosok nagy része továbbra is Európában és az Egyesült Államokban lesz fellelhető a következő 10 évben is. Ugyanakkor a BRIC-országokban és más fejlődő országokban jóval nagyobb ütemben növekednek a családi vagyonok az ottani gyorsabb gazdasági bővülésnek köszönhetően.

A tíz legnagyobb fejlődő országban a milliárdosok vagyona 10 év alatt várhatóan több mint a triplájára nő majd, a mostani 7 ezer milliárdról 25 ezer milliárdra, Kína pedig csatlakozhat a világ 10 leggazdagabb országának csapatához.

A legtöbb milliomos továbbra is az Egyesült Államokban lesz majd fellelhető, számuk 2020-ra valószínűleg 20 millióra nő majd, vagyis megduplázódik. Teljes vagyonuk 2020-ra 87 ezer milliárd dollár lehet, ami éves 9 százalékos növekedésnek felel meg a Deloitte számításai szerint. (Ebbe természetesen az inflációs tényező is belejátszik, hisz a dollár értéke folyamatosan romlik: az utóbbi tíz évben például 26 százalékkal nőttek az árak USA-ban, amit valamilyen szinten a fizetések is követtek.)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.