BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

D-day: Partra szálltak a szakszervezeti deszantosok - videó

Több mint ezer ember gyűlt össze három órára a budapesti Clark Ádám téren kezdődő tüntetéssorozat első napján, ahol különféle kormányzati intézkedések ellen és "a demokráciáért, a szociális biztonságért" tüntetnek.

Kónya Péter a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azt mondta: egy diktatórikus rendszer megdöntésére készülnek. A tüntetők között korkedvezménnyel nyugdíjba vonult rendőr is található, akik hálózsákot, takarókat és kempingszékeket is hoztak magukkal. Ők hosszú időre terveznek - amíg a kormány meg nem hallgatja a követeléseiket.

Kónya szerint a rendvédelmisek kezdték a tüntetéseket amihez majd sokan csatlakoznak, ezért lett a mai nap neve D-Day. (A II. Világháború során a normandiai partraszálláskor a légidesszantosok értek először földet, órákkal az inváziós csapatok megérkezése előtt.)

A tervek szerint a tüntetők szombaton a Parlament elé vonulnának át, ahol naracsleves dobozokból állítanának fel piramist, hogy így tiltakozzanak a Fidesz-kormány ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.