BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb lépés az IMF-tárgyalások felé

Még a héten elküldi a kormány javaslatait Brüsszelnek a kifogásolt törvények módosításáról. Bár a tárgyalások jó esetben már jövő hónap elején elindulhatnak, a szerződés megkötéséig vezető út igencsak rögös lehet.

A magyar kormány február 17-ig, péntekig elküldi javaslatait az Európai Bizottságnak a Brüsszel által kifogásolt törvények megváltoztatásáról, és ha azokat elfogadja a testület, az országgyűlés két héten belül módosíthatja a jogszabályokat, adta hírül tegnap a Reuters egy magasrangú kormányzati forrásra hivatkozva.


Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője múlt héten a Világgazdaságnak úgy nyilatkozott: a bizottság azt várja a kormánytól, hogy a három érintett területen – jegybank függetlensége, bírák nyugdíjazása, adatvédelmi hivatal függetlensége – vigye keresztül a parlamenten a szükséges törvénymódosításokat. Ha ez megtörténik – tette hozzá –, akkor megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások a hitelprogramról.

Mindez összességében arra utal, hogy a tárgyalások március elején elkezdődhetnek – legalábbis ha a Bizottság rábólint a magyar kormány javaslataira.

További részletek a keddi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.