BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

La Repubblica: Orbán megosztotta Magyarországot

A március 15-i budapesti eseményekről beszámoló La Repubblica olasz baloldali napilap Kovács Zoltán kommunikációs államtitkárral készített interjút jelentetett meg pénteki számában.

Ezrek a tereken, Orbán megosztotta Magyarországot címmel tudósított a La Repubblica Budapestre küldött újságírója a március 15-i budapesti eseményekről. A cikket a Kovács Zoltán kommunikációs államtitkárral készített interjú kísérte Elég a vádakból, nem vagyunk szélsőségesek, Európa eszközként akar felhasználni bennünket címmel.

"Orbán többsége konzervatív, de Európa-párti. Európa hagyjon fel a magyar valóság torzításával mások belső vagy a baloldal céljai szerint! Máskülönben ez Európa-ellenes reakciókat teremt. A Jobbikkal és minden szélsőségessel szemben mi vagyunk itt a legjobb gát " - hangsúlyozta Kovács.

Arra a kérdésre, hogy ha Magyarország ma lépne be az Európai Unióba, minden feltételnek megfelelne-e, Kovács azt hangsúlyozta, hogy a mostani francia elnökválasztások idején a magyar fél sem beszél arról, "hogyan bánik Sarközy a bevándorlókkal".

A Brüsszellel való "kemény harc" esetleges végkifejletéről Kovács azt válaszolta, "tárgyalni fogunk, megoldást találunk". - Az Európai Uniónak 270 folyamatban levő eljárása van a tagországokkal szemben, velünk szemben csak 17 - fűzte hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.