BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

27 millióval nőtt a munkanélküliek száma

A 25 év alatti, a megváltozott munkaképességű vagy a nem megfelelően képzett munkavállalók helyzetének javítása az egyik legfontosabb feladata a következő években az Uniónak – olvasható az MGYOSZ közleményében, amelyet a „Szociális Partnerek a Befogadó Munkaerőpiacért” nemzetközi projekt záró konferenciájának zárása kapcsán fogalmazott meg a szervezet.

Az Eurostat adatai szerint az Unióban a 20-64 éves korcsoportban jelenleg megközelíti  a 69 százalékot a foglalkoztatás szintje. Ugyanez az adat azonban az USA-ban illetve a Távol-Keleten átlagosan 10 százalékkal magasabb. A hátrányos helyzetű csoportoknak – megváltozott munkaképességű, nem megfelelő képzéssel rendelkező, nyugdíjkorhatár előtt lévő vagy fiatal illetve női munkavállalók – a helyzete éppen ezért nem csak szociális szempontból jelent problémát.

A négy ország – Ausztria, Horvátország, Magyarország, Szlovénia – részvételével megvalósuló MGYOSZ-projekt budapesti záróeseményén Mark Levin, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet Közép-Kelet-európai Szubregionális Hivatalának igazgatója elmondta: a válság alatt 27 millióval nőtt a munkanélküliek száma, a globális foglalkoztatási arány ma 60,2 százalék. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet a 20-64 éves korcsoportban 75 százalékos foglalkoztatási rátát tűzött ki céljául, ennek eléréséhez azonban kulcsfontosságú a munkaerőpiacról kiszoruló csoportok bevonása.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.