BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Homályban marad, hogyan nyertek a trafikosok

Dohány Közzétette a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. a trafikpályázatokról készült emlékeztetőket, azonban sok új információ nem derül ki belőlük. A dokumentumok tartalmazzák a pályázat iktatószámát, a postai bélyegző keltét, a pályázó nevét, a nyerteseket és az általános értékelési szempontokat. Hatvan pontot ért az üzleti terv, amelyben a pályázónak magát kellett bemutatnia.

„A pályázó szakmai múltjának, életútjának, illetve rátermettségének bemutatása. A pályázónak a koncessziós tevékenységhez kapcsolódó releváns végzettségének bemutatása” – olvasható az emlékeztetőben. Szintén tartalmaznia kellett az üzleti tervnek a választott helyszín adottságait, területi elhelyezkedését, a várható vevői forgalomra való utalással. A helyszín leírásának teljesebbé tételére szolgálhatott az arról készített fényképes dokumentáció is. Más kérdés, hogy utólag kiderült: sok nyertes csak utólag kezdett el üzlethelyiséget keresni magának. „A pályázó által folytatni kívánt tevékenység rentábilis megvalósítására vonatkozó gazdasági elképzelések. Figyelembe vehető pénzügyi mutatók: árbevétel, profit” – áll a dokumentumban.

A törvény csak később rögzítette, hogy 10 százalékos lesz a kereskedelmi árrés. Az üzleti terv részeként be lehetett mutatni a Nemzeti Dohányboltban árusítható termékek tervezett beszállítóit is. A Continental Dohányipari Zrt. bátorította a dolgozóit a pályázásra. Az viszont nem derül ki az emlékeztetőből, hogy konkrétan hány pontot kaptak a pályázók. A trafikügynek még messze nincs vége: dohánytermékek árusításával kapcsolatban fogadott el népszavazási kezdeményezést az Országos Választási Bizottság. A kérdés azt célozza, hogy a dohányboltokban csak dohánytermékeket lehessen árusítani. Az első nemzeti dohányboltok már megnyíltak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.