BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Augusztus 1-jétől lépnek életbe az újabb adóváltozások

2013. augusztus 1-jétől újabb adóváltozások lépnek életbe – hívta fel a figyelmet Kamocsay-Berta Eszter, a Gide Loyrette Nouel - d''Ornano iroda partnere. A pénzügyi tranzakciós illeték mértéke 0,2 százalékról 0,3 százalékra emelkedik, míg készpénzkifizetés esetében 0,3 százalékról 0,6 százalékra nő, a fizetési műveletenkénti 6000 forintos felső korlát eltörlése mellett.

A pénzforgalmi szolgáltatókat ezen felül egyszeri befizetésre kötelezték, melynek összege a 2013. január-április hónapokra teljesített tranzakciós illetékbefizetések együttes összegének 208 százaléka.

A kamatjövedelmek esetében a kifizető 6 százalék eho megfizetésére lesz köteles, azonban az átmeneti szabályok alapján, ha a kamatperiódus augusztus 1-je előtt kezdődik, de azt követően ér véget, akkor csak az 1-jét követő időszakra jutó kamatot terheli eho. Emellett eho-fizetési kötelezettség keletkezik a tartós befektetési számlán elhelyezett összegek hozama tekintetében is, ha a lekötés megszakítására a 3 éves lekötési időszak utolsó napját megelőzően kerül sor.

Nem magánszemély előfizető esetében a távközlési adó 3 forint/megkezdett percre, illetve 3 forint/küldött üzenetre, az adóplafon pedig havi 2500-ról 5000 forintra emelkedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.