BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hetvenmilliós támogatás a nem olimpiai sportágaknak

Mintegy 70 millió forintot osztott szét a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az olimpiai játékok műsorán nem szereplő sportágak szakszövetségei között.

Mintegy 40 szövetségnek jutott támogatás, amit csak utánpótlás-nevelésre fordíthatnak. A társasági adóból származó, utánpótlás-nevelési célokra fordítható forrásokból, illetve a tavalyi költségvetésben keletkezett maradványból osztották szét a pénzt, cserében szakmai programot kellett benyújtani. Az idei büdzsében 200 milliót terveztek a nem olimpiai sportágak szakmai támogatására.

Korábban nem kaptak pluszban utánpótlás-fejlesztési forrást ezen kívül. Az utanpotlassport.hu adatai szerint a legtöbb, 5,5 millió forint a kick-box és a búvárszövetségnek jutott, 4,2 millió a karaténak. Közel 3 millió kapott a testépítő és fittness, a repülő, a bowling és teke, valamint a sakkszövetség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.