BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Családok ezrei menekülnek Irakból

Több mint egymillió iraki kényszerült elhagyni otthonát az országban kialakult konfliktusok miatt, csak ebben az évben - derül ki az ENSZ Menekültügyi Főbizottságának legfrisebb jelentéséből. Ez a szám azonban az iszlamista fegyvereseknek köszönhetően várhatóan növekedni fog.

Az otthonukat maguk mögött hagyó családok a határ közelében keresnek élelmet és ivóvizet, de a nyári hőség nagyban hátráltatja őket ebben.

2013-ban lépte át először az 50 milliót azoknak az embereknek a száma, akiknek különféle konfliktusok miatt kellett elmenekülniük otthonukból, felük gyerek volt. Ezt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának éves jelentésében lehet olvasni.

Tavaly 51,2 millió ember kényszerült otthona elhagyására, 6 millióval több, mint az előző évben. Közülük 16,7 millióan külföldön találtak menedéket, és további 1,2 millió menedékkérő folyamodványa függőben van. 2013-ban 2,5 millió volt az új menekültek száma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.