BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az egykor tőlük elvett gépekkel segít Irán Iraknak lőni a dzsihádistákat

Irán Sukhoi Su-25 típusú vadászgépeket küld Irakba az ISIS előretörésének megállítása érdekében. Érkezett már ellátás Oroszországból, azonban szakértők újabb felvételek alapján azt állítják: a keddi szállítmány Iránból érkezett.Ez azt jelenti hogy az USA és Irán ebben a konfliktusban egy oldalon állnak. Egy londoni elemző megvizsgálta a gépek érkezését bemutató amatőr videót és megerősítette hogy a szériaszámok és álcák alapján néhány repülőt valóban iráni pilóta vezetett.

Az Iraknak kölcsönzött gépek nagy része eredetileg hozzájuk tartozott, azonban Irán az öbölháború után ezeket visszatartotta és később használatba is vette.Természetesen nehéz megállapítani, ki is ül a vadászgépekben azonban elemzések szerint valószínű ,hogy Irak külső segítségekhez fordult és tapasztaltabb iráni pilótákat kölcsönzött.

Mindeközben az ISIS tovább toboroz Szaúd-Arábiában és Libanonban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.