BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrupciógyanú: az MSZP-s Hiszékeny Dezsőt büntetné az ügyészség

Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta az Országgyűlés elnökénél Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését - közölte a Legfőbb Ügyészség kommunikációs és sajtóosztálya.

A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint a mentelmi jog felfüggesztésére vesztegetés és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként tett indítványt a legfőbb ügyész.

Az ügyészség szerint 2013 januárjában Hiszékeny Dezső akkori alpolgármester - akinek a működési körébe tartozott a kerület üzlethelyiségeinek, lakásainak kezelése - közvetítő útján jogtalanul ötmillió forintot kért azért, hogy egy, az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérleti jogát a bérlemény üzleti hasznosítását tervező embernek juttassa. Hozzátették: a pénz átadására végül nem került sor.

Az ügyészség szerint Hiszékeny Dezső cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.