BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Büntetik-e az oroszok a nyugatot?

Az orosz Rosznyefty olajcég vezetője, Igor Szecsin bejelentette, hogy be fogja perelni a Kommerszant című lapot, amiért kárt okozott a cég hírnevének. Az orosz gazdasági lap „A Rosznyeft fellázadt a Nyugattal szemben” című cikkében kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Rosznyefty javaslatokat juttatott el Vlagyimir Putyin elnöknek, és ezekben javasolta többek között az orosz területen lévő nyugati olaj- és gázberendezések kisajátítását és  a nemzetközi üregyüttmüködés befagyasztását. Ez megtorlás lenne a a Nyugat oroszellenes szankcióiért. A Rosznyefty azonban azt állítja: a cikk nem felel meg a valóságnak.

A The Moscow Times szerint Vlagyimir Putyin sajtószóvivője, Dmitrij Peszkov és Anrej Belouszov elnöki tanácsadók megerősítették, hogy elhangzottak ilyen javaslatok. Ám „természetesen a javaslatok radikalizmusa meghaladja a jelenlegi helyzet szigorúságát” – tette hozzá az elnöki sajtószóvivő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.