BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Legalább két halottja van a legújabb párizsi túszdrámának

Miközben a Charlie Hebdo elleni támadás gyanúsítottjai elbarikádozták magukat a francia fővárostól nem messze, Párizsban újabb túszdráma van.

Párizs egy kóser élelmiszerboltjában, a Porte des Vincennes-nél lövöldöznek, túszokat is ejtettek. A rendőrség nem zárja ki, hogy a tegnap reggeli, montrouge-i lövöldözés elkövetője itt a tettes. Legalább öt túsz van. A Sky News arról számolt be: halálos áldozatok is lehetnek, az AFP legalább két halottról tud, ezt azonban még nem erősítették meg.

A francia rendőrség bejelentette: egy férfit és egy nőt gyanúsítanak. A férfi, Amedy Coulibaly 33, a nő, Hayat Boumeddienne 27 éves. Egy férfit letartóztattak a Porte des Vincennesnél, de nem tudni, hogy ő miképp hozható összefüggésbe a támadással.

A montrouge-i és a Charlie Hebdo elleni támadás feltételezett elkövetői közt mára találták meg a kapcsolatot: úgy tudni, hogy mindhárman ugyanahhoz a dzsihádista csoporthoz tartoznak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.