BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán nem tárgyal Tarlóssal a BKV-ról

A miniszterelnök nem tárgyal a BKV-finanszírozásról Tarlós Istvánnal, mert a főpolgármester a nyilvánosság elé vitte a problémákat, a vitákat. Felmerült a közlekedési cég leállítása is, ha elfogy a pénz, de a városvezető addig nem menne el- írja a Népszabadság.

A lap szerint nem fogadja Tarlós Istvánt a miniszterelnök, Orbán Viktor ugyanis erősen nehezményezi a BKV finanszírozásáról folyó vita nyilvánossá tételét. Tarlóst viszont az lepte meg, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy mindkét fél által elfogadott megállapodás ellenében jelentette be két hete, hogy az állami támogatás jövőre 40 milliárdra, 2017-ben 37 milliárdra, majd 33 milliárdra csökken.

Budapest jelenleg az iparűzési adó 51 százalékát költi a közösségi közlekedés fenntartására, ha azonban az állam még hátrébb lép, akkor a teljes adóbevételt erre kell költeni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.