BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatszáz migráns érkezett Beremendre

Újabb, mintegy hatszáz tagú migránscsoport lépte át a magyar-horvát határt a Baranya megyei Beremendnél szombaton - számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója.

A Horvátország felől érkező illegális bevándorlókat a magyar határőrizeti szervek hat csuklós buszra szállították át, Magyarbóly vasútállomására vitték őket, onnan vonattal utaznak tovább.

Miután az időjárás hűvösebbre fordult, konténereket telepítenek a határátkelőhöz, amelyek melegedőként szolgálnak a migránsoknak és a rendőröknek egyaránt.

A műszaki határzár építése Beremendnél is jól halad, látható, hogy Siklós és Magyarbóly irányába áll a kerítés, amelyről már csak az úgynevezett hattyúnyak és a pengés drót hiányzik.

Theisz Ferenc (Fidesz-KDNP), Beremend polgármestere az MTI megkeresésére elmondta: az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni a határőrizeti szervek munkáját. Mobil WC-ket vittek a határállomásra, és közmunkások végzik az átkelő takarítását, a hulladékok összegyűjtését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.